Aikuisten toimintaterapia

Onko puolisosi sairastunut aivoverenkiertohäiriöön?

Onko lähimmäiselläsi jokin muu vamma tai sairaus, joka vaikeuttaa arjessa selviytymistä?

Me voimme auttaa sinua

Aikuisiällä elämä voi muuttua äkillisesti esimerkiksi onnettomuuden tai sairauden seurauksena. Vammaryhmistä yleisimpiä asiakaskunnassamme ovat aivoverenkiertohäiriön sairastaneet, joiden kuntouttamisesta meillä on yli 10 vuoden kokemus. Lisäksi aivovamma ja selkäydinvamma sekä erilaiset neurologiset sairaudet, kuten MS-tauti ja Parkinsonin tauti, ovat tavallisia asiakkaidemme toimintakykyä heikentäviä sairauksia.  Meillä on kuitenkin asiakkaita monenlaisilla diagnooseilla. Ota rohkeasti yhteyttä, niin kartoitetaan tilanne ja aloitetaan kuntoutus.

Oheisessa videossa asiakkaamme Hannu kertoo kokemuksestaan yksilöterapiasta. Lue Hannun asiakaskokemus täältä.

 

Yhdessä onnistumme

Aikuisten toimintaterapia on kuntoutusprosessi, joka toteutuu yksilöllisesti jokaisen asiakkaan tarpeiden mukaan. Toimintaterapiassa pyrimme mahdollistamaan jokaiselle asiakkaallemme juuri heille merkityksellisen ja itsenäisen arjen toteutumisen. Kuvassa harjoitellaan kaksikätistä työskentelyä erilaisin menetelmin.

Tavoitteena omatoimisuus arkiympäristössä

Toimintaterapiassa harjoitellaan muun muassa päivittäisiä toimia toimintarajoite ja apuvälinetarve huomioiden. Koti ja sen lähiympäristö pyritään muokkaamaan niin, että asiakas kykenee toimimaan mahdollisimman itsenäisesti ja turvallisesti arkiympäristössään. Usein aivohalvausasiakkaan kuntoutukseen liittyy myös halvaantuneen yläraajan kuntoutus. Toimintaterapiassa tuetaan halvaantuneen yläraajan ottamista osaksi kaksikätisiä arjen toimintoja. Tällainen voi olla esim. ruoanlaitto.

Näitä harjoittelemme

  • Itsenäinen selviytyminen kotona ja sen lähiympäristössä
  • Päivittäiset toimet (esim. Pukeutuminen ja ruoan laitto)
  • Asiointitilanteet (esim. Kaupassa käynti)
  • Harrastuksiin tukeminen
  • Sosiaalinen osallistuminen
  • Työhön palaaminen, työkyvyn ylläpitäminen

Toimimme laajalla alueella Keski-Suomessa sekä Etelä-Karjalassa.

Meille voi hakeutua myös palvelusetelillä, lue lisää palvelusetelistä!

Lue lisää