Yhdessä onnistumme

Näin haet terapiaan

Meille voi hakeutua Kelan, sairaanhoitopiirin, terveyskeskuksen tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella. Näihin tarvitaan yleensä lääkärin laatima kuntoutussuunnitelma ja arvio toimintaterapian tarpeesta. Lisäksi meille voi hakeutua itse maksavana asiakkaana tai palveluseteliasiakkaana.

Kuntoutussuunnitelmaan tulee kirjata vuosittainen kertamäärä tai käyntien määrä, terapian kesto ja se toteutuvatko käynnit vastaanotto- vai kotikäynteinä. Kuntoutussuunnitelmaan tulevassa suosituksessa voi olla esim. 45 krt/vuosi, 90min/kerta, kotikäynteinä.

Jos terapiaa haetaan Kelan kustantamana, sinun tulee myös täyttää huolella kuntoutushakemus sekä hoitotukihakemus.

Kerromme mielellämme lisää, joten ole rohkeasti meihin yhteydessä. Voit joko soittaa Juha Tuderus / 0503400713 tai ottaa yhteyttä lomakkeen kautta.

Linkit Kelan lomakkeisiin

> Kuntoutushakemus
> Hoitotukihakemus

Terapiakeskus Mentoris toteuttaa toimintaterapiaa Keski-Suomessa Jyväskylän, Saarijärven ja Keuruun toimipisteissä. Etelä-Karjalassa meillä on toimipiste Lappeenrannassa. Toteutamme terapiaa kaikissa Lappeenrannan lähikuntien alueella. Ota meihin rohkeasti yhteyttä!

Ajankohtaista

Vaikeavammaisten lääkinnällisen kuntoutuksen myöntämisedellytykset helpottuvat. 1.1.2016 alkaen kuntoutukseen pääsy ei enää edellytä, että hakija saisi korotettua tai ylintä vammaistukea. Muutoksen ansiosta kuntoutus voi alkaa oikea-aikaisemmin.

Lue lisää Kela.fi

Huom! Jos saat kielteisen päätöksen Kelalta, saatat silti olla oikeutettu kuntoutukseen Palvelusetelillä. Lue lisää Palvelusetelistä alla olevasta linkistä.

Tarvitsetko neuvoa? Ole rohkeasti yhteydessä meihin, niin me autamme.

 

Lue lisää palvelusetelistä