Etäkuntoutus

Toimintaterapiaa etäyhteydellä

Meillä on mahdollisuus toteuttaa kuntoutusta myös etäyhteyden välityksellä. Etäkuntoutus tarkoittaa tietokoneen, tablet-tietokoneen tai puhelimen välityksellä tapahtuvaa kuntoutusta. Etätoimintaterapia on toimintaterapeuttimme ohjaamaa ja seuraamaa. Sillä ovat selkeät tavoitteet, aloitus sekä lopetus.

Kiinnostaako etäryhmä? Toimintaterapian etäryhmät Lue artikkelimme etäkuntoutuksesta

Miksi etäkuntoutus?

Etäkuntoutuksella saamme toimintaterapian sähköisesti kaikkien saataville ja jokaisen omaan toimintaympäristöön, vaikka asuisikin kauempana. Kuntoutukseen osallistuminen on tällöin mahdollista omasta kodista käsin. Etäyhteys myös nopeuttaa ja helpottaa yhteydenpitoa terapeutin ja asiakkaan välillä, kun terapeutti on yhteydessä kuntoutujaan tietokoneella tai kännykällä.

Etätoimintaterapia voi toteutua lapsen kohdalla myös päiväkoti- ja kouluympäristössä. Nuorten ja aikuisten kohdalla voi olla kysymyksenä opiskelu- tai työympäristö. Etäyhteydellä ohjaus ja vinkkien antaminen onnistuu helposti ja nopeasti.

 

Katso asiakkaamme Teemun kokemus etäterapiasta. Toimintaterapeutin tapaaminen etäyhteydellä ei poista vuorovaikutusta tai toiminnallisia harjoituksia. Etäterapiaan osallistuminen on helppoa.

Miten etäkuntoutus toteutuu?

Etätoimintaterapia voi toteutua esimerkiksi

 • Videoneuvottelun eli internetyhteyden ja tietokoneen webbikameran avulla toteutettuna yhteydenpitona
 • Puhelimen välityksellä
 • Etäharjoituksina asiointipalvelun kautta
 • Virtuaalisena kuntoutuksena osittain ilman terapeutin välitöntä läsnäoloa
 • Tai näiden yhdistelmänä

Osa terapiasta saattaa toteutua vastaanotto- tai kotikäynteinä ja osa etäyhteyden avulla tai terapia toteutuu kokonaan etäyhteyden avulla.

Millä laitteella?
Etäkuntoutus voi toteutua esimerkiksi puhelimen, tietokoneen tai tablet-tietokoneen välityksellä.

Kenelle etäkuntoutus sopii?

Etätoimintaterapia sopii kaiken ikäisille ja toimintakyvyltään erilaisille kuntoutujille. Etäohjaus voi helpottaa terapiaan osal­listumisen mahdollisuuksia ja se tekee terapiaan osallistumisesta asiakkaamme ja hänen lähipiirinsä ar­kipäivään helposti soveltuvaa. Toimintaterapian järjestäminen onnistuu meiltä vielä laajemmille alueille etäkuntoutuksen avulla. Jos välimatka kasvaa liian pitkäksi vastaanotto- tai kotikäyntiä ajatellen, tuo etäkuntoutus palvelun lähelle.

 • Lapsille (ohjaus, lähipiiri, vanhemmat)
 • Nuorille
 • Aikuisille
 • Ikäihmisille
 • Etäällä asuville kuntoutujille, joiden on vaikea osallistua tavanomaisiin kuntou­tusmuotoihin, esimerkiksi vamman, sairauden tai raskaiden hoitojen aiheuttamien esteiden vuoksi
 • Omaishoitajille
 • Kuntoutujan lähihenkilöiden ohjaukseen

Katso Kelan uusin vuonna 2019 tehty tutkimus etäkuntoutuksen vaikuttavuudesta tästä linkistä.

Kiinnostaako etätoimintaterapia? Ota meihin yhteyttä niin kerromme lisää!

Asiakas valmisti toimintaterapeutin etäohjauksen tuella makoisat vappumunkit.
Lasten sosiaalisten taitojen ryhmä kokoontui videon välityksellä. 😊 Naurua ja iloa välittyi myös videon välityksellä yhdessä pelaillessa.