Nuorten toimintaterapia

Tarvitsetko tukea arjen hallinnassa?

Onko sinulla haasteita kouluelämässä tai opiskeluympäristössä?

Painavatko mieltäsi haasteet sosiaalisissa suhteissa?

Ei hätää. Me autamme sinua. Ota rohkeasti yhteyttä meihin.

Terapeutti kuuntelee, ymmärtää ja auttaa sinua.

Nuorten toimintaterapia toteutuu usein nuoren omassa elinympäristössä, kuten kotona tai asumisyksikössä, jotta harjoitellut asiat siirtyvät omaan arkeen. Terapia voi toteutua myös vastaanotolla, jos halutaan käsitellä henkilökohtaisia asioita luottamuksellisesti.

Meillä on erittäin lämminhenkisiä terapeutteja, jotka kykenevät auttamaan sinua haasteissasi. Aluksi selvitetään kokonaisvaltaisesti elämäntilanteesi ja sen haasteet, jonka jälkeen voidaan laatia yhdessä suunnitelma tavoitteiden saavuttamiseksi. Olemme helposti lähestyttäviä, empaattisia terapeutteja ja meillä on kokemusta erilaisista tilanteista. Ota rohkeasti yhteyttä meihin, jotta voimme auttaa.

Näitä harjoittelemme

  • asiointia kaupassa tai virastoissa
  • vuorokausirytmin ylläpitämistä, jotta opiskelu tai työnteko mahdollistuu
  • liikkumista kodin ja koulun tai työpaikan välillä, liikennevälineiden käyttöä
  • mielekästä arkea harrastusten ja toiminnan kautta
  • tarvittavien apuvälineiden käyttöä, kuten pienapuvälineet, kuvalliset tai sanalliset ohjeet päivittäisten toimien tueksi (esimerkiksi siivousjärjestys, ostoslistan teko, viikko-ohjelma)

Pariterapia

Pariterapia on toimintaterapian muoto, joka soveltuu lapsille ja nuorille, joilla on esimerkiksi pulmia vuorovaikutustaidoissa tai sosiaalisten tilanteiden hahmottamisessa. Tällöin pienryhmässä voidaan harjoitella vuorovaikutustaitoja terapeutin tukemana. Tilannesidonnaista käyttäytymistä voidaan opetella yhdessä, turvallisessa ympäristössä.

Pariterapiasta hyötyvät esim. Asperger- ja ADHD-lapset sekä -nuoret.

Meiltä löytyy myös neuropsykiatrisen valmennuksen ohjelma NEPSY, joka soveltuu erityisesti nuorten kuntoutukseen. Siitä voit lukea lisää täältä.

Lue lisää neuropsykiatrisesta valmennuksesta

Meille voi hakeutua myös palvelusetelillä, lue lisää palvelusetelistä!

Lue lisää