Ikäihmisten toimintaterapia

Onko lähimmäiselläsi haasteita muistamisessa?

Onko hän kenties sairastanut aivoverenkiertohäiriön?

Onko hänellä sairastumisesta johtuvia haasteita selvitä arjessa?

Me voimme auttaa sinua ja lähimmäistäsi

Turvallista elämää kotona

Toimintaterapian avulla voidaan auttaa ikäihmisiä asumaan omassa kodissa mahdollisimman pitkään. Tavoitteena on elää aktiivista, turvallista ja motivoitunutta elämää myös ikääntyneenä. Tämän saavuttamiseksi voidaan tarvita terapeutin avustuksella mm. kodin muokkaamista turvallisemmaksi ympäristöksi, helpottavia apuvälineitä tai muistia tukevia menetelmiä. Toimintaterapiaa toteutetaan tiiviissä yhteistyössä omaishoitajan, hoitavan lääkärin, kotisairaanhoidon tai muun hoitavan tahon kanssa.

Näitä harjoittelemme

  • itsenäinen selviytyminen kotona ja sen lähiympäristössä
  • apuvälineiden käyttö
  • turvallinen toimiminen kotona
  • asunnonmuutostöiden arviointi

Oheisessa kuvassa harjoittelemme lounaan valmistusta itsenäisesti. Kotona selviytymisen tueksi voidaan yhdessä kokeilla apuvälineitä, jotka voivat helpottaa esim. ruoanlaittoa.

Miten hakeutua kuntoutukseen?

Oletko saanut tai onko läheisesi saanut palvelusetelin toimintaterapiaan? Ole yhteydessä meihin Mentorikseen, ja me ohjaamme sinua terapiaprosessin aloittamisessa. Ohjeita palvelusetelin käytöstä löydät myös Palveluseteli-sivultamme. Lue lisää Palvelusetelistä täältä.

Tilaa arviointikäynti

Voit tilata meiltä arviointikäynnin, jonka aikana kartoitamme apuvälineiden tarvetta sekä teemme kokonaiskartoituksen turvallisen asumisen tukemiseksi. Lisäksi voidaan arvioida tarve jatkokuntoutukselle. Toimimme laajalla alueella Keski-Suomessa ja Etelä-Karjalassa.