Etätoimintaterapia opiskeluiden ja arjen tukena

Asiakkaamme Teemu kertoo, minkälaista tukea omaan arkeensa hän on saanut toimintaterapiasta yliopisto-opintojen ohella. ”Tarkkaavaisuus ja keskittymishäiriö. Ne yhdistettynä yliopisto-opintoihin, niin on ollut haastavaa pitää omaa tilannetta kasassa”, Teemu kertoo.

 

Toimintaterapia on sisältänyt keskustelua, erilaisia ohjeistuksia ja vinkkejä. Toiminnallisia harjoituksia yhdessä esimerkiksi ruuanlaiton parissa. Ennen koronaa Teemu ja toimintaterapeutti tapasivat kasvokkain. Koronan myötä kuntoutus siirtyi etätoteutukseen. Teemu kuvailee, että omaan arkeen etäterapia sopii hyvin: ”Etäterapia on tarjonnut paljon joustavuutta. Terapiakäynnit pystyy hyvin tekemään tietokoneelta opintojen ohella”.

 

Toimintaterapeutin tapaaminen etäyhteydellä ei poista vuorovaikutusta tai toiminnallisia harjoituksia. Etäterapiaan osallistuminen on helppoa. ”Tekninen puoli on ollut suhteellisen suoraviivainen. Mulle tulee sähköpostiin linkki ja kun avaan sen, niin se yhdistää suoraan etäyhteyden toimintaterapeutille”, Teemu kertoo videolla.

”Se tapa millä nää Mentoriksen palvelut tukee nimenomaan tätä toimintakykyä ja se, että saa vähän ulkopuolista apua. Se tukee sekä noita omia opintoja, että myös ihan tätä omaa arkielämää. Siitä on kyllä ollu auttamattoman iso apu.”

 Kiitos Teemulle oman tarinansa jakamisesta ja yhteistyöstä!

Etäterapian aikana toiminnallisena harjoitteluna on ollut esimerkiksi ruuan valmistaminen. Toimintaterapeutti on ohjannut ja seurannut työskentelyä videoyhteydellä.

Lue lisää etäterapiasta Lue lisää toimintaterapiasta Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä