Asiakastarinoita – Lasten toimintaterapia

Konstin perheen tarina

Kokemuksia lasten toimintaterapiasta

Lappeenrantalainen Tiina Koistinen sai kaksoispojat ennenaikaisesti, raskausviikolla 32+5. Pojat syntyivät siis keskosena. Poikien kasvaessa tuli esille haasteita liikunnallisissa taidoissa verrattuna ikätasoisiin lapsiin. Äiti kysyikin ohjeita neuvolasta ja sieltä saatiin lähete lasten ja nuorten talolle toimintaterapia-arvioon. Pian tämän jälkeen he saivatkin maksusitoumuksen toimintaterapiaan Mentorikselle ja terapia voitiin aloittaa.

 

“Kun oli itse seurannut toisten lasten toimintoja ja huomasi, että pojilla on tietyissä asioissa ongelmia.”  Tiina muistelee.

Alkupalaverissa vanhempien kanssa nousivat esille poikien kömpelyys, kehonhallinnalliset ongelmat ja puutteet karkeamotoriikassa. Myös arjessa oli monia haasteita. Nämä osa-alueet muodostuivatkin oleellisiksi toimintaterapiakertoja suunnitellessa.

– Pojat aina tulevat terapiaan vuorotellen ja terapeutti ottaa heidät yksitellen vastaan. Toimintaterapian alussa pojilta aina kysytään, että mitä he haluavat tehdä ja heidän toiveitaan kuunnellaan, Tiina kuvailee.

Pojat ovat motivoituneita ja innostuneita käymään toimintaterapiassa.

– He odottavat aina innolla terapeutin tapaamista, Tiina kertoo.

Lue lisää lasten toimintaterapiasta

“Toimintaterapiassa on parasta poikien riemuitseminen, kun he oppivat uusia asioita.”

– Toimintaterapiassa on parasta poikien riemuitseminen, kun he oppivat uusia asioita ja siitä samalla meille vanhemmille tulee myös älyttömän hyvä fiilis, kertoo 5-vuotiaiden kaksospoikien äiti Tiina.

“Toimintaterapiasta on ollut pojille huomattavan paljon hyötyä”

Tiina kokee, että toimintaterapiasta on ollut pojille merkittävää hyötyä myös arjessa.

– Toimintaterapiasta on ollut pojille huomattavan paljon hyötyä. Heidän kynäotteensa on parantunut selkeästi ja nyt numeroista saa jo selvää. Myös pyörällä ajo onnistuu ilman apupyöriä.

“Osaava ja kannustava henkilökunta tukee perhettä yksilöllisesti.”

– Voin suositella Mentorista lämpimästi, koska täällä on hyvin osaava ja kannustava henkilökunta, joka tukee perhettä yksilöllisesti.

Toteutamme lasten toimintaterapiaa Keski-Suomessa (Jyväskylä, Keuruu, Saarijärvi) sekä Etelä-Karjalassa (Lappeenranta ja Imatra) sekä näiden kaikkien kuntien lähikunnissa.
Lue lisää lasten toimintaterapiasta täältä