Omaishoidon palvelusetelillä tukea arkeen toimintaterapiasta

 

Palveluseteli on kunnan myöntämä maksusitoumus asiakkaalle kuntoutuskustannusten korvaamiseksi. Kun olet saanut palvelusetelin, voit valita palse.fi-sivuston palveluntuottajista itsellesi sopivan vaihtoehdon. Voit lukea lisää palvelusetelistä täältä.

Olemme Etelä-Karjalssa Eksoten omaishoidon sekä henkilökohtaisen budjetoinnin palvelusetelin palvelutuottaja. Jyväskylässä tuotamme palvelusetelillä toimintaterapiaa sekä neuropsykiatrista valmennusta.

 

Omaishoidon palveluseteli

Tiesitkö, että omaishoidon palveluseteliä voi käyttää kuntoutuspalvelun saamiseen? Olemme omaishoidon palvelun tuottaja Eksoten palvelusetelialueella. Meillä voit maksaa terapiakäynnin näin ollen myös palvelusetelillä. Terapiakäynti voi olla tässä tapauksessa siis omaishoidettavalle tai omaishoitajalle. Tämän lisäksi ohjaamme omaishoitajia sujuvampaan arkeen. Meiltä voi saada apua ja vinkkejä kotiympäristöön, jolloin rakkaan läheisen hoitaminen voi helpottua. Terapeuttimme voi auttaa helpottamaan arjen tilanteita.

 

Mihin toimintaterapiaa?

Toimintaterapeuttimme voi kartoittaa kodin esteettömyyttä sekä turvallisuutta. Tämä voi edistää arjen askareiden hoitumista sekä omaishoitajan hyvinvointia.

Toimintaterapialla voidaan tukea ikääntyneen omaishoitajaa

  • arjen toimintojen sujumiseen, kuten suihkussa käymisen helpottuminen tai siirtymisten helpottuminen esimerkiksi sängystä pyörätuoliin
  • ruokailun ja ruuan valmistamisen helpottumiseen
  • mielekkäiden virikkeiden etsimiseen omaishoitajan ja hoidettavan arkeen

 

Toimintaterapialla voidaan tukea lapsen omaishoitajaa sekä lasta

  • löytämään helpottavia ratkaisuja arjen sujumiseen
  • lapsen itsenäisyyden lisääntymiseen arjen toiminnoissa
  • koulunkäynnin haasteista selviämiseen
  • lapsen itsetunto- ja  tunnetaitojen kanssa

 

 

Voit lukea lisää toimintaterapiasta täältä.